BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Много усмивки и емоции на първия учебен ден в Кубрат

Новата учебна година започна с открити класни стаи

С много усмивки и емоции започна новата учебна година в община Кубрат. На тържествата в най-големите училища присъстваха кметът Алкин Неби и неговите заместници Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров.

В слънчевото утро на 15 септември училищният праг в ОУ „Христо Смирненски“ прекрачиха 14 първокласници. Поздравления към възпитаниците на училището и техните родители и близки отправиха кметът Неби и директорът Володя Войков.  

С внасяне на училищното знаме и под звуците на химна новата учебна година стартира и в най-голямото училище на територията на общината – СУ „Христо Ботев“. Тази година първокласниците в него са 57, а общият им брой в общината е 110. „За първокласниците днес започва нов етап в живота, пълен с открития. Нека всеки ден ви носи радост и е изпълнен с ярки впечатления. Учете се с интерес и удоволствие! Уважаеми учители! Първият учебен ден е и ваш празник! Благодарение на вашия педагогически талант, вашата мъдрост и търпение, може да бъдете сигурни, че бъдещето на Кубрат се крие в умни и успешни хора!“, каза в своето обръщение кметът Алкин Неби. След първия звънец и за успех всички преминаха под венец във формата на шестица, а в двора на училището бяха изнесени и открити класни стаи.

Кметът поздрави учениците и учителите

Учебната година започна и в Професионалната гимназия (ПГ) в Кубрат. Приветствия към всички присъстващи бяха отправени от кубратския градоначалник и директорът на училището Ивалинка Николова. В училището тази година ще се обучават общо 180 ученици.

Във всички учебни заведения са взети всички противоепидемични мерки.  Официални тържества имаше само за първи, пети и осми клас. Всички ученици влизаха в училищата с предпазни маски, а след прекрачване на училищният праг ги очакваха дезинфектанти.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!