Facebook

Мая Манолова: София е похитен град, ще го върна на гражданите

Моята цел е София – похитеният град, да бъде върнат на гражданите. Това заяви кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова пред Нова телевизия. Тя подчерта, че за нея е важна подкрепата и от ляво, и от дясно, тъй като всеки гражданин би бил от полза за нейното избиране за кмет на столицата, научи trg.

Каузата ми е „София“ и смяна на модела на управление. За мен е важно хората да припознаят у мен човекът, който може да направи тази промяна. Аз се боря за всеки избирател и не ги деля, заяви Манолова.

По думите ѝ в момента управлението на София не е дясно, а е задкулисно и обрасло.

Ако парламентът дава някъде пари, това е София. С милиард и половина годишно могат да се направят чудеса. Моята амбиция е първо да спечеля изборите, а след това да управлявам заедно с гражданите, смята доскорошният омбудсман.

Манолова признава работата на Йорданка Фандъкова и мисли, че тя се старае вече 14 години, но въпреки това е нужна промяна в системата на управлението на столицата.

Дали не се плаща за всяко нещо по няколко пъти, да не се прави ремонт на ремонта, рекултивация на рекултивацията, нагласени ли са публичните поръчки, има ли приятелски бизнес кръг, който реално диктува управлението?

Днес от 14 часа в иновативно училище с IT специалисти ще обсъдим моите идеи за „Умен град“ – умно осветление, умен трафик, изцяло електронна община. Гражданите да могат да следят в реално време всяка обществена поръчка, всеки направен разход.

В навечерието на изборите г-жа Фандъкова обяви поръчки за стотици милиони левове – например поръчката за чистотата, каза Манолова.

Според нея така се всяват страхове, и то от действащата сила, което било признак на слабост.

В договорите за чистота има клауза, че те ще се продължат, докато бъде избрана друга фирма – изобщо няма опасност София да остане без почистване. Защо госпожа Фандъкова обяви своята кандидатура преди моята, вече не излезе в отпуск? Не е честно да си правиш пиар през общински мероприятия. Когато кампания от опонента ми е изпълнена с внушения, компромати, кал и помия, това показва страх и липса на аргументи.

Хората около мен са натиснати, притеснени и заплашвани от властта. От хората в Обеля. Ето – Армен Назарян, който в началото ме подкрепи, бе притиснат и накаран да промени решението си“, заяви Мая Манолова.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!