BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мая Манолова е 100% кандидатът на БСП

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова получава пълна подкрепа от градската организация на БСП в София на заседанието тази вечер, разкриха от централата на партията ексклузивно последната вътрешна социология за развоя на заседанието, научи ТРГ.

Днес социалистите от „Леге“ 5 се събират на минипленум под прозореца на червената шефка Корнелия Нинова, за да решат кого Столетницата ще подкрепи за кандидат-кмет. Манолова, която е издигната от инициативен комитет и е официално независим претендент за градоначалник, вече се радва на гласовете на избирателите на алтернативните 2 леви формации – АБВ на Румен Петков (Георги Първанов) и на Движение 21 на Татяна Дончева.

Въпреки че Нинова досега така и публично не демонстрира готовност „Позитано“ 20 да се включи в тази коалиция на подкрепа, градските социалисти в София са категорични – Манолова е техният кандидат. Според висшите апартчици при 150 делагати от общо 200, които ще присъстват тази вечер на заседанието, тя ще получи гласовете на всички 150 и номинацията й ще има пълно единодушие във вота. Тя е и безапелационен водач на 24-те районни съвета на БСП още от процеса на номинациите.

Не така стои въпросът обаче с подреждането на листата за общински съветници и там спорове може да се очакват, както и нажежаване на атмосферата в киносалона на БСП централата в късните часове, разкриха пред Lupa.bg нашите източници. Въпреки че шефът на Градския съвет на левицата Калоян Паргов е най-вероятният кандидат за водач на списъка с кандидати за СОС, е възможно опозицията му да поиска мястото да заеме Милка Христова. Още по-оспорвани щели да бъдат имената за следващите позиции в низходящ ред, като е възможно там да се озоват и настоящи депутати от БСП.

Очакванията на левите в столицата са конференцията да мине под знака на апел за обединение на левите сили, особено като се има предвид, че на много места в страната АБВ и БСП вече действат заедно за вота на 27 октомври. Факт е обаче, че Мая Манолова не е долюбвана сред много от ръководните фигури на „Позитано“ 20 веднъж заради критиките си спрямо партията в последните години, докато беше национален обществен защитник, заради разграничаването й от нея, както и заради позициите на съпруга й Ангел Найденов, който открито критикува Нинова и нейните заместници в Столетницата.

лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!