BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекарска грешка или немарливост: Голяма трагедия в Разград, почина 11-месечно бебе

11-месечно момченце е починало в инфекциозно отделение на разградската болница, научи ТРГ. За това съобщава в социалните мрежи майката на детето Йоана С., която разказва историята на заболяването и за смъртта на детето си.

„Не знам поради лекарска грешка или немарливост, но е факт…Моля от сърце – дайте гласност на случая. Моето дете си отиде, утре може да е вашето“, пише жената.

Според нейния разказ Павчо, както се е казвал мъникът, вдигнал 39 градуса температура на 15 септември. Приели го в педиатрия с диагноза пневмония.

На 21 започнали повръщане и разстройство. „Докторката ни изписа от отделението без да му се направи снимка на дробчетата. Препрати ни в спешно, откъдето да вземем направление за инфекциозно отделение, където почина след 3 дни“, пише още жената.

После тя изрежда какво пишело в епикризите на едното и другото отделение, като в тази от инфекциозно било изредени: двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия, посочва Йоана.

След 4 дни й дали нова епикриза със същите дати, като било допълнено и “Синдром на Рей“.

„Как и кой реши, че детето ми има някакви заболявания и синдром на Рей, при положение, че аутопсията все още не е излязла окончателно. Ако ги е имало, защо никой доктор не ми каза“, пита майката.

Пълна вътрешна проверка с обяснения от лекарите, които са разгледани и обсъдени и от лекарската комисия в болницата, е направил директорът на лечебното заведение д-р Гечо Жеков.

„За най-голямо съжаление не можем да спасим детето, направено е всичко, което е можело“, каза той.

По предварителна информация причината за смъртта на момченцето е полиорганна недостатъчност. Пневмонията била вирусна. Били са вливани два антибиотика, но те не влияели на вируса, а детето е било със слаб имунитет. До последно нямало индикации, че ще се стигне до фаталния край, сочели още документите от проведеното лечение.

Блиц

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!