BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Къщички за птици поставиха в парка Борово око

6 къщички за птици бяха поставени на дърветата на централната алея в парка „Борово око“ днес. Инициативата е на децата от образователна школа „Усмивки“ и се реализира с подкрепата на Община Търговище и БКС.

Къщичките бяха сглобени от обучаващите се в школата 35 деца, с помощта на служителите на БКС. В дейностите се включиха учители, родители и представители на местната администрация. Кметът д-р Дарин Димитров също се включи в акцията. Той поздрави децата за тяхната ангажираност.

„Вие сте чудесен пример как всеки един от нас, може да допринесе за опазването на природата и на различните видове, както и за по-приветливия вид на местата за отдих и почивка. Това е общият ни дом и всички заедно трябва да се грижим за него“, каза д-р Димитров.

Инициативата се реализира в рамките на провеждащата се в образователния център екоседмица под наслов „Защо е важно да пазим града ни чист?“. Целта е да покаже, че опазването на парковите и градски пространства е отговорност на всички  граждани.

През август ще се състои и съвместна акция на образователната школа, Община Търговище и БКС, за почистване на спортната площадка в района на Дома на науката и техниката.

Информация и снимки: Община Търговище

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!