BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Куриери вдигат цените на доставките заради въвеждането на ТОЛ системата

Куриери ще вдигнат цените на доставките заради въвеждането на ТОЛ системата, научи ТРГ.

СПИДИ ще приложи приетите в Европа практики за въвеждане на допълнителна „НАДБАВКА ТОЛ-ТАКСА“ на ниво палет или междуградска пратка – свързана само с размера на таксата въведена от държавата, съобщават от фирмата.

Ето какво пишат от екипа на СПИДИ:

В резултат на измененията на Закона за движение по пътищата и Наредбата за смесена система за таксуване на различните категории пътни превозни средства, от 01.03.2020 се въвежда тол-таксуване в България. Прилагането на тол-такси при товарните автомобили пряко засяга куриерския и транспортния бранш.

В тази връзка, следвайки принципа за прозрачност и предвидимост на цените, СПИДИ ще приложи приетите в Европа практики за въвеждане на допълнителна „НАДБАВКА ТОЛ-ТАКСА“ на ниво палет или междуградска пратка – свързана само с размера на таксата въведена от държавата.

Като имаме предвид, че за транспорт в България, СПИДИ използва почти изцяло транспортни средства ЕВРО 6 и 5+ оси, за целта на калкулацията на тази „НАДБАВКА ТОЛ-ТАКСА“ използваме най-ниската тарифа в наредбата:

– 11 ст./км за магистрали

– 10 ст./км за първокласни пътища

1. В следствие на тарифата за „НАДБАВКА ТОЛ-ТАКСА“ за палетните услуги като ПАЛЕТ 1 БГ Премиум и Икономи, е в размер на 0.31 ст./км за ЕВОПАЛЕТ (вместимост 33 евро-палети в един камион 5+ оси) и съответно – 0.46 ст./км за ИНДУСТРИАЛЕН ПАЛЕТ (вместимост 22 индустриални-палети в един камион 5+ оси)

За илюстрация при сега действащата тарифа на ТОЛ СИСТЕМАТА:

– разстоянието от София до Пловдив е 126 км и ще се таксува 13.86 лв. за камион 5+ оси и ЕВРО 6, което ще се отрази в допълнителната „НАДБАВКА ТОЛ-ТАКСА“ в размер на 39 ст. за ЕВРОПАЛЕТ и 58 ст. за ИНДУСТРИАЛЕН ПАЛЕТ

– разстоянието от София до Варна е 405 км и ще се таксува 40.50 лв. за камион 5+ оси и ЕВРО 6, което ще се отрази в допълнителната „НАДБАВКА ТОЛ-ТАКСА“ в размер на 1.26 лв. за ЕВРОПАЛЕТ и 1.86 лв. за ИНДУСТРИАЛЕН ПАЛЕТ

2. За междуградските пратки с услуги Стандарт 24 часа, Експрес и Икономични, въвеждаме осреднена „НАДБАВКА ТОЛ-ТАКСА“ в размер на 4 (четири) ст. на пратка до 31.5 кг и 10 (десет) ст. на пратка за междуградските куриерски пратки над 31.5 кг. При калкулацията използваме вътрешната статистика за средния пробег на камионите 5+ оси с ЕВРО 6, с които транспортираме междуградските куриерски пратки и средния брой куриерски пратки които се транспортират с такъв камион.

3. Няма да се прилага „НАДБАВКА ТОЛ-ТАКСА“ за градски куриерски и палетни услуги. За повече информация https://trots.bgtoll.bg/.

4. Размерът на таксата ще се преизчислява само при корекция на националната тарифа на ТОЛ СИСТЕМАТА с повече от 10%.

Ще продължаваме да целим ясно партньорско отношение към Вас, Вашия бизнес и Вашето време и пари. Настоящото писмо следва да се счита за официално уведомление, съгласно подписания помежду ни договор.

Благодарим Ви, че сте наши клиенти и заедно използваме транспортни средства ЕВРО 6, които спестяват до 40% вредни емисии, като по този начин заедно успяваме да допринесем за опазване на околната среда, в която живеем.

Марица

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!