BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Криско пее с филхармонията! Веднага го оплюха

Изпълнителят на хитовите „Глей как се прави“ и „Базука“ – Криско влиза в ново музикално амплоа и тръгва на турне с Разградската филхармония.

Името на спектакъла е под наслов „Трибют към българската музика“ и в него рапърът и диригентът Левон Манукян ще изпълнят популярни песни от репертоара на Графа, Миро, Ъпсурт, Ку-ку Бенд и др.

За спектаклите съобщи пръв диригентът Манукян – „Тези от вас, които не обичат да слагат предварително „етикети“ на изпълнителите и не подхождат с предубеждение към тях, могат да ни се доверят и да споделим заедно това наше начинание. Ще имате възможност да видите и чуете един по-различен Криско – под съпровода на симфоничен оркестър и подбран репертоар от най-емблематичните поп и рап песни от последните 20 години в българската музика“, цитира „Телеграф“.

Той обяви, че премиерата е на 3 юни във Варна, след което музикантите тръгват на национално турне. Малко след като си публикува плаката на събитието в личния си профил във Фейсбук, той бе разпространен и получи остра критика.

„Току-що превъртяхме нета… Класическата музика, както знаем, си е доходоносно занимание. Особено ако подвикваш „дупе-баклава“ върху 40-та симфония от Моцарт“, написа общинският съветник Венци Мицов. Композиторът Румен Бояджиев, син на легендата от ФСБ, коментира: „Корабокрушението в дъното“.

Певицата Рут Колева също не остана мълчалива и написа:

„Аз мисля да си тегля ножа вече“. Диригентът Найден Тодоров, който днес има рожден ден, добави: „Нищо против Криско. Но съчетанието е обидно за мен“.

Левон Манукян не остана длъжен на критикуващите и написа дълго обяснение, че това е трибют към БГ музиката, а не към музиката на Кристиян Талев. „Само едно не разбирам – защо хора, които последните години не са стъпили на нито един мой концерт, стоят и изказват мнение за мои проекти?!“, пише диригентът, син на видния бургаски общественик и еколог Манук Манукян.

Хотарена

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!