BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Княгиня Калина украсява дома си с кости

Кости от умрели животни, клони от дървета, намерени в Сахара, пустинни цветя, парчета от плат и всякакви разни неща красят мароканската къща на княгиня Калина и съпругът й Китин Муньос, научи ТРГ.

Чаровната аристократка признава, че вдъхновение за творбите си получила от случайна разходка в гората Дар ес Салам край столицата на Мароко Рабат.

Докато яздила с коня си, дъщерята на Симеон Сакскобургготски попаднала на скелети, които отключили творчески пориви в душата й. Калина веднага решила, че костите ще й трябват, за да създава красота. Видяла във формите им стил и нов живот, който да започне от стените на къщата й.

Княгинята от малка проявява интерес към изобразителното изкуство и различните видове арт инсталации. Завършила е история на изкуството в Лондон и редовно участва на световни модни изяви. Костите дъщерята на цар Симеон II комбинирала с различни стари вещи, остатъци от декоративни предмети и вещи, които случайно намирала, докато била на разходка и релакс в различни краища на земното кълбо.

След всяко пътуване се прибирала с „творчески трофеи” . Клони и корени от дървета дори е събирала от гората на Боровец, където фамилията разполага с резиденция. Коралите от Сахара задължително присъстват в изобразителните й изяви, както и пясък от там. Колекцията й от причудливи камъни включвала и такива под формата на сърца.

Казват, че къщата й в Рабат била превърнат почти в музей от нейни картини и инсталации. Произведенията обаче могат да бъдат гледани единствено от родините на Калина и най-близките приятели на семейството, които допускат в дома си.

По артистичните й заложби обаче се захласвали не само български художници, но и техни колеги от Париж, Рим и Ню Йорк. Всички те били категорични, че щерката на Симеон има потенциал, който трябва да разгърне и да покаже на целия свят, пише Уикенд.

хотарена

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!