BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каракачанов: Готови сме да пратим жива сила и техника на границата

„Няма бежански натиск на българската граница. Към момента конфликтът с бежанците е на турско-гръцката граница“, каза  военният министър Красимир Каракачанов, научи trg.

Органите на „Гранична полиция“ и МВР имат много добро техническо оборудване, освен оградата, която ни предпазва. В неделя тя е инспектирана, поясни той.

„Нашите граничари имат възможност да виждат в дълбочина на чужда територия. Ако се подаде група от мигранти, те сигнализират турските си колеги и тези групи са прибирани обратно в Одрин“, обясни Карачаканов.

Министерството на отбраната е в готовност по искане на МВР, ако се наложи, да изпрати техника и жива сила от страна на армията на границата.

Става въпрос за 300 души от сухопътни войски, 50 души от специалните сили и 40 души военна полиция, както и 140 броя техника – дронове, камиони и други превозни средства.

„Дроновете, с които разполага армията, са в състояние до 20 км да идентифицират обекти, а на 5-6 км да ги различават в лице. Може да се вижда тези хора с какво се придвижват – дали са въоръжени и т.н.“, обясни военният министър.

дунавмост

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!