BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Земеделци и животновъди минават през КПП-тата с удостоверенията си за дейност

Спокойна е обстановката на изградените пунктове за влизане и излизане в Шумен, съобщиха от областната дирекция на МВР. Към момента няма струпвания на автомобили по изградените девет КПП-та.

Полицията призовава отново гражданите да ограничат пътуванията си. Ако доставят храни и лекарства на свои роднини и близки, да направят покупки за по-дълъг период от време, за да не се налага всеки ден да посещават търговски обекти и аптеки. При посещение на финансови институции направете своите разчети така, че да теглите суми, които да ви бъдат достатъчни за поне 10 дни – за плащане на сметки, пазаруване, съветват от полицията.

Във връзка с възникнали въпроси за пропускането през пунктовете на земеделски стопани и животновъди, от ОДМВР уточняват, че могат да се легитимират пред полицейските служители с един от следните документи: удостоверение за регистрация по Наредба 3 като земеделски стопанин (зелено картонче).

Ако не е заверено за 2020 г., важи заверката и за 2019 г. Документ за пропускане е също служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител, както и удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин).

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!