BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравният министър предупреди за 5000 лева глоба

„Въвеждането на извънредно положение означава система от правила, норми и мерки, които са по-различни от тези, които функционират в нормална ситуация и те трябва да се спазват, защото означават мерки за безопасност на българските граждани“.

Това заяви в ефира на bTV министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, научи ТРГ.

„Каквито и правила да определи държавата, ако те не се спазват от гражданите, успехът няма да бъде пълен. Удовлетворен съм, че парламентът без нито един въздържал се приеха решението, с което беше обявено извънредното положение.

Голямата отговорност се пада на правителството, което в съвсем кратки срокове да предвиди необходимите мерки и правила“, заяви още той.

„Лицата, които са болни от заразна болест, включително от COVID-19, както и тези лица, които са били контактни с тях, ако не се съгласят да бъдат сложени под карантина, ще бъдат глобени със сума от 5000 лева“, разясни той.

Кирил Ананиев обясни, че след падането на извънредно положение хората с ТЕЛК ще имат два месеца, да подготвят своите документи.

„Подкрепям всичко, което каза ген. Мутафчийски, но считам, че предложените правила трябва да се приложат когато по-меките мерки не дават резултат. Защото и и икономиката трябва да работи.

Министърът на здравеопазването призна, че предпазните мерки за медицинския персонал не са достатъчни. „Получихме от Турция и хирургически маски,ръкавици, които вече ги разпределихме“, допълни той.

62-ма са вече заразени с коронавирус у нас, обяви на брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.

blitz.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!