BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Звънецът в Първо СУ „Свети Седмочисленици” удари тържествено

Звънецът в Първо СУ “Свети Седмочисленици” в Търговище удари тържествено, за да отбележи не само първия учебен ден, а и 115-години от създаването на гимназиалните класове в училището.

Празничният 15 септември стартира в нестандартна обстановка. Причина за това са националните разпоредби тържество да имат само 1,5, 8 и 12 клас.  Поводите за радост и гордост, обаче създадоха неповторим емоционален заряд, които отекнаха в двора и класните стаи.

По традиция, директорът на училището Севдалина Зафирова отправи пожеланията си първо към най-малките ученици. „Днес вие правите най-важната крачка. Тръгвате по чудния път на познанието. Трябва да сте горди, че сте първокласници на най-старото училище в Търговище, което днес ви очаква с обновените и украсени класни стаи.” – каза директорът. След това се обърна с пожелания за ползотворна учебна година и към по-големите ученици.

„Призовавам ви да започнем с летящ старт” – обърна се Севдалина Зафирова към учениците от 12 клас. – „Тази година ще се надпреварваме с времето, със събитията и със самите нас. Вие сте тези млади и образовани хора, от които, повече от всякога, се нуждае нашата България” – допълни директорът.

Слово пред съучениците си произнесе и Нихал, ученичка от 12 А клас. Тя каза, че Първо СУ за нея ще остане като семейство. „Тук е мястото, където се научих да вярвам в себе си, осъзнах колко е важно да бъдеш справедлив и съпричастен към останалите.” – сподели тя. Нихал каза още, че в училището е натрупала богат опит, изграден в извънкласните форми.

Поздравителни адреси изпратиха Милена Дамянова, председател на комисията по образование в Народното събрание, кметът на Търговище Дарин Димитров, Областният управител Митко Стайков, Елка Станчева, началник на РУО.

/**/
Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!