BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За втора година се провежда атрактивното състезание „Шуменско плато“ – колоездене, бягане и дуатлон

Велоклуб „Илчов баир“ за втора поредна година организира състезанието „Шуменско плато 2020“ – колоездене, бягане и дуатлон. Надпреварата ще се проведе на 5 юли, неделя, на територията на природен парк Шуменско плато, селата Троица, Осмар, Кочово, Хан Крум и Новосел.

Началото и финалът са на стадиона в с. Троица. Трасетата за планинско колоездене са две – 43 км и 22 км, горското бягане е 22 км, а дуатлонистите трябва да преминат 43 км с колело и 13 км с бягане.  Дългият колоездачен маршрут е с положителна денивелация около 1300 метра, за 22-километровото трасе положителната денивелация е 780 м.  Степента на сложност на трасето е от умерено тежко до тежко.

Регистрацията за надпреварата продължава до 3 юли. Стартовете ще започнат от 9.00 часа в неделя, а награждаването е от 15.00 часа. Таксата за участие е 20 лв. при онлайн регистрация до 3 юли и 30 лв. при плащане на място в деня на състезанието

Класирането е индивидуално, по възрастови групи. Победителите ще получат предметни награди и медали. Най-бързите ще получат купа. Ще има томбола с награди между всички участници и доброволци.

Очакват се състезатели от цялата страна, като стартовите номера ще се раздават още от събота на стадиона в с. Троица. Там е предвиден и палатков лагер. И тази година сили ще премерят е-байкове. Миналогодишното състезание по шуменското плато беше първо в страната за този тип велосипеди.

Поход до скалния манастир над село Хан Крум ще бъде съпъстващото събитие на надпреварата. Експерти от ПП „Шуменско плато“ ще предложат 8 километрова разходка до святото място за всички зрители, но могат да се включат и други желаещи туристи. Походът ще започне от стадиона веднага след старта на състезателите. Дирекцията на Природния парк за пореден път е партньор на Велоклуб „Илчов баир“, като осигурява купи и медали за победителите.

Състезанието се провежда и със съдействието на Община Шумен, Община Велики Преслав и Североизточното държавно предприятие. Множество спонсори подкрепят спортното събитие и ще се погрижат за безопасността на състезателите, ще се предлагат стоки, храни и напитки.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!