BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна новата учебна година

С повече първокласници започна новата учебна година в Търговище. За първи път в клас влязоха 501 деца, което е с 28 повече от предходната година.

На добър час пожела кметът д-р Дарин Димитров на всички ученици, учители и родители по време на откриването на новата учебна година в I СУ „Св. Седмочисленици“.

„Това е ден, който всеки си спомня с трепет за родното училище, за първите учители и приятели. Ден, който историческата ни памет е формирала като най-празничен, най-вълнуващ и очакван“, заяви д-р Димитров. Той благодари на преподавателите за тяхната всеотдайност в опазването на традициите на българското образование. „Имате всички основания да бъдете горди с Вашето призвание, защото Вие обучавате бъдещите знаещи и можещи хора на Търговище и България“, допълни градоначалникът.

На всички ученици д-р Димитров пожела любознателност и увереност в усвояването на знания и при полагането на изпити. Той изтъкна колко важно е възрастните да вдъхновяват децата с добрия си пример и да търсят в учителя партньор и съмишленик, който ще подкрепи учениците в професионалното и личностното им израстване.

В I СУ „Св. Седмочисленици“ са вложени близо 32 000 лв. собствени средства на училището. Извършен е ремонт на 2 етаж в сградата, където освен освежаване, са подменени и всички отоплителни тела. Закупено е и оборудване и обзавеждане за различни класни стаи. Записаните ученици са 1206.

Представители на ръководството на Община Търговище присъстваха на откриването на новата учебна година в училищата в града и населени места в общината. До всички учебни заведения бяха разпратени и поздравителни адреси с пожелание за успешна година. Зам.-кметът Валентин Велчев бе гост в Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов, инж. Митко Панайотов в техническата гимназия „Цар Симеон Велики”, а Рая Матева – във ІІ СУ ”Проф. Н. Маринов”. Емине Якубова приветства учениците и учителите в ОУ „Отец Паисий“, село Подгорица, а секретарят на Общината Христалина Халачева гостува на празника на І ОУ „Христо Ботев”.

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!