BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заложните къщи тръгнаха надомно

img

Заложните къщи хлопнаха кепенците във физическите обекти, но заради епидемията от коронавируса тръгнаха по домовете, научи ТРГ.

Десетки са вече лихварите, които предлагат пазарене за стоки и определяне на цени за ценности по телефона, а след това предоставят „мобилни екипи“ за осъществяване на залозите, сочи проверка.

Една от тях доби сериозна популярност в последните няколко дни в социалната мрежа фейбук, макар да предлага такава услуга още от средата на януари, когато у нас дори не се чуваше за случващото се в Китай с COVID-19.

„Надомна заложна къща обаче крие много рискове от измами, а и от зараза“, предупреждават експертите. Факт е, че освен бензинът, в последната седмица и цената на златото се срина. Само за няколко дни от 70 лева за грам средно, ценният метал вече „върви“ под 50 лева за грам.

При изкупуването му стойността е около 40 лева за грам проба 14 карата.

лупа

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!