BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Древен метод за лечение с цветя – белите лекуват психиката, жълтите инфекциите!

Изкуството за изцеление с помощта на цветята идва от Азия, където смятали, че ако се постави болен или разстроен човек в хармонично пространство, физическите или психичните му проблеми ще изчезнат.

Според древните лекари цветовете са част от общата енергийна система и „работят” на принципа на батериите – натрупват и съхраняват енергията, докато цъфтящата пъпка започне да я освобождава. Затова са способни както да попълнят недостатъка, така и да „оберат” излишъка от енергия, разбра ТРГ.

Всяко растение има своя собствена енергия, затова е необходим опитен специалист, който да определи кои цветя да се използват за конкретния случай. Но има и общи принципи, които можете да спазвате – тъй като самолечението с флоротерапия не е опасно.

Лечението започва с напъпили цветове, тъй като те дават колосален поток от сила и изменят енергийното пространство на интериора. Цветята се избират по цвят, а не по вид, на следния принцип:

Бели, със слаб или никакъв аромат – при заболявания или нарушения, свързани с психоемоционалната сфера. Червени, със слаб или никакъв аромат – при заболявания, свързани с нарушена дейност на органите. Жълти със силен аромат – при инфекциозни заболявания.

Смята се, че студените тонове влияят благотворно на енергията на главата, а топлите – на енергията на тялото.

Цветята се поставят в радиус от не повече от един метър от болния и е важно да бъдат в полезрението му, за да наблюдава как разцъфтяват и увяхват. В хола поставете малък букет от бели, светлосини или бледожълти цветя – те ще потушат агресията и нервността на всички членове на семейството. За масата в кухнята е подходящ пъстър букет, съчетание от ярки и пастелни цветя – за да подобрите храносмилането.

В детската стая поставяйте бели или светли цветя, за да успокоите хлапетата. Не е препоръчително да слагате цветя в спалнята с изключение на случаите, когато там има болен на легло. Ако искате да върнете равновесието в дома и да нормализирате отношенията си с близките, направете два контрастни букета и ги поставете в различни стаи.

Източник: btw24.com

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!