BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Драма: Няма кой да погребе починалата от коронавируса жена

img

„Причината за разрастването на епидемията на една фамилия у нас е едно празненство с 24 човека“, каза на брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.

„Говорих с дъщерята на починалата 3 пъти вчера. Починалата жена няма в момента кой да я погребе, защото всички са под карантина“, каза още той, научи ТРГ.

Както беше обявено по-рано дъщерята на починалата от COVID 19 е работила в Италия, а цялата фамилия е била на тържество в ломско село, където където празнували юбилей. Събрали са се цялата фамилия, от Пловдив дошла и дъщерята на заразеното семейство. На 1 март са напуснали селото и са заминали за София при сина си заради здравословни проблеми. Там са се почувствали зле и са постъпили в „Пирогов“.

„Няма нови положителни проби от обявените вчера 23. Всички контактни лица са издирени от РЗИ. Те са идентифицирани и предупредени. Засега може да си позволим лукса да настаняваме здрави хора. Но по-нататък какво ще става. Ако запълним болниците със здрави преносители, ще сринем системата. Трябват механизми по контрол на болните или здравите в карантина. Няма такива към този момент“, каза още ген. Мутафчийски.

Потвърдените вчера проби за коронавирус са на хора предимно от областите София и Монтана, където пациентите са контактни на първото семейство, което беше регистрирано като случай в „Пирогов”.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!