BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Попово основаха клон на „Традиция”

На 13 юли на лобното място на Таньо войвода в местността Керчан баир при с. Априлово тържествено се основа Регионален клон – Попово към Национално дружество „Традиция“. Мястото за учредяването на клуба бе избрано неслучайно, тъй като той носи името на Таньо войвода – останал в Пантеона на безсмъртието.

Паметник на Таню Стоянов 

Поповският клуб с управител Румен Димитров е 38-ят клон на Национално дружество „Традиция“, който се присъединява към доброволната и родолюбива дейност на дружеството и ще даде своя принос за популяризиране и съхраняване на традициите, свързани с моралните и национални ценности, войнските ритуали, оръжието и военните символи.

Членският състав на Регионален клон „Таньо войвода“ наброява 8 поповски патриоти, обединени от желанието да се популяризира и поддържа жив българският дух и националното самосъзнание.

Облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие, местните родолюбци ще участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, организирани от дружеството.

Ставрофорен иконом Валентин Лазаров отслужи водосвет за здраве и извърши ритуал по освещаване на клубното знаме, след което членовете на Регионалния клон в Попово тържествено положиха клетва за преданост и дълг към мисията на дружеството. Целувайки знамето на Национално дружество „Традиция“ те с гордост и отдаденост заявиха, че ще пазят родовата и историческа памет.

За тържественото основаване на клуба пред паметника на войводата бяха председателят на Национално дружество „Традиция” – подполковник Огнян Маринов, секретарят на дружеството – Марияна Георгиева, представители на Национално дружество „Традиция” – клон Нова Загора и клон Сливен, кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов и председателят на Общински съвет – Попово – Георги Георгиев. В знак на признателност те поднесоха цветя на паметника на Таньо Стоянов.

Информация и снимки: Местен вестник

Източник: GoTargo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!