BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вежди Рашидов: Айде стига с тая свобода на словото

img

„Минават се границите на свободата на словото и идва „свободията“. Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари, стига сте се заигравали с тази свобода“.

Така цветисто бившият културен министър и настоящ шеф на ресорната комисия в парламента Вежди Рашидов коментира случващото се в БНР и краткотрайното сваляне на журналистката Силвия Великова от ефир, научи ТРГ.

„Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме притеснява – улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е много важно, но е мнение.

То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират“, каза още Рашидов пред БНТ. И подчерта, че генералният директор на общественото радио носи отговорността за спирането на програма „Хоризонт“.

„Медийните закони са остарели много и това трябва да се променят. Трябва да гарантираме свободата на словото и да гарантираме спокойствието на медиите“, отбеляза още той и добави, че би гласувал „за“ вдигане на бюджета за БНТ.

Лупа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!