BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Безплатни детски градини и ясли в Каспичан от днес

От 1 април детските градини и ясли на територията на община Каспичан ще бъдат без месечни такси. Решението за безплатните забавачки е взето от общинския съвет на закрито заседание вчера, съобщи председателят на местния парламент Ралица Тодорова.

Съветниците решиха още да се удължи срокът за отстъпки за плащането на местни данъци и такси. Отстъпка от 5 процента ще ползват хората, предплатили до 30 юни такса битови отпадъци за цялата година. С въведеното облекчение общината се присъединява към мерките, предприети на национално ниво за отстъпка от 5 на сто на лицата, предплатили до 30 юни данък върху недвижими имоти и превозни средства за цялата година.

Община Каспичан освобождава физическите и юридическите лица от заплащане на такси за ползване на тротоари, площади, улични платна, които поради въведени ограничителни мерки са преустановили своята дейност за периода от 1 март 2020 г. до отмяна на наложените ограничителни мерки.

Освобождават се от наем наемателите на общински обекти за търговска дейност с предназначение кафе-аперитиви и заведения за обществено хранене и наемателите на кафе – автомати, разположени на общински терени или в общински сгради, поради въведената забрана за посещения от граждани и невъзможност да упражняват търговска дейност за периода от 1 март  до отмяна на наложените ограничителни мерки.

Община Каспичан предоставя на МБАЛ – Шумен целево сумата от 5 000 лв., които болничното заведение да използва за купуване на медицинска техника, апаратура или необходимите консумативи за справяне с пандемията COVID – 19.

Коментари

коментар

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!