BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бебето на 8 дни издъхнало в болница само час, след като било докарано

Бебе на 8 дни е издъхнало в университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, само час след като е било докарано с линейка, научи trg. Трагедията се е разиграла на 29 септември. 

Същия ден момиченцето на име Атанаска от с. Болярци е постъпило в спешното отделение на асеновградската лечебница. Медици оттам твърдят, че е било почти умряло, едва дишало. Пеленачето е интубирано и от белите му дробове е извадена над 50 милилитра кърма. Медиците успели да го стабилизират и го качили на реаномобил за УМБАЛ „Св. Георги“.

„Детето е постъпило с влошени показатели. Въпреки всички необходими реанимационни действия е починало. Аутопсията е направена в понеделник, но все още няма резултати. Чака се и хистологичното изследване“, обясниха от здравното заведение.

Атанаска се е родила в АГ отделението на болницата в Асеновград и изписана напълно здраво. Тя е първа рожба на семейство от ромски произход.

„Родителите са я чакали много време. Бяха създали прекрасни условия за отглеждането й“, заяви пред „24 часа“ общопрактикуващият лекар д-р Николай Димов. Той е посетил майката и новороденото на следващия ден след изписването им. По думите му бебето е било добре, имало само физиологична жълтеница, което е нормално. Според джипито най-вероятно, докато е спяло, момиченцето е аспирирало мляко.

„Затова непрекъснато предупреждавам майките, че след нахранване трябва да държат детето в изправено положение, докато оригне, а в кошарката да го поставят настрани, а не по гръб“, добави д-р Димов.

Предстои цялостна проверка на медицинската документация по случая, който е докладван в здравното министерство. На този етап родителите не са подали жалба срещу лекари в прокуратурата.

Източник: 24 часа

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!