BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуваха менте лекар в Търговище – преглеждал пациентки по хотелските стаи (подробности)

46-годишен лекар от Македония, съден и лишен от лекарски права, е извършвал прегледи в Търговище в нарушение на законите.

Той е бил засечен в събота в хотел в града, където бил обявил, че преглежда със специална апаратура за рак на гърдата. Гинекологът бил записал множество пациенти, срещу такса от по близо 100 лв. за преглед. При опит на проверяващите да си запазят час им бил насрочен преглед за 20,30 часа.

Докторът, който бил гинеколог, нямал право да извършва такива прегледи, защото бил заличен от регистъра на Българския лекарски съюз, разбра ТРГ.

При проверката, в която участвали здравни инспектори, данъчни, представители на лекарския съюз и други е установено, че не са издавани документи за тези прегледи. Нарушени били законовите изисквания те да са в лекарски кабинет. Самата апаратура пък нямало как да даде достоверни данни при монтирането й в хотелска стая, смятат проверяващи.

Били установени нарушения на законите за здравето, за лечебните заведения, за съсловните лекарски организации и други. Съставени били актове за констатираните нарушения.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължавала. Разпитани са били 5-6 пациентки, които разказали за прегледите и плащанията.

По неофициална информация докторът имал забрана да работи в страната си и бил осъден ефективно. После бил работил в столични медицински центрове, докато станало ясно, че е бил подведен под отговорност в страната си.

Източник: Труд

loading…

Източник: TRG.BG

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!