BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Американка се премести от Ню Йорк в Гюешево, за да произвежда ракия

От Ню Йорк до Гюешево. Историята на Кейси Ангелова, която остави американския телевизионен бизнес, за да произвежда черешова ракия и трюфели в българската провинция, научи trg.

„Това е селото на моя свекър. Гюешево ми харесва, защото тук е много спокойно и приятно. В Америка работих в телевизия върху документални филми и сериали. Бях в шоубизнеса и ми беше много интересно. Имах хубава работа, която харесвах. Проблемът обаче е, че тази индустрия не е за жени с деца”, разказа Кейси Ангелова.

Кейси споделя, че преди да дойде в България не знае нищо за страната. „Моите близки мислеха, че Америка е номер едно и не разбираха моето желание за пътуване и за изучаване на езици. За тях беше много трудно, а и все още е, въпреки че съм тук вече 15 години. Ние сме щастливи тук и всеки път моят баща ме пита кога ще се завърна в САЩ. Аз му казах, че няма шанс, защото не искам да живея там”, добавя тя.

Кейси има две дъщери. Идва в България, защото смята, че малки момичета трябва да порастват в малък град.

„В Ню Йорк децата не могат да играят на улицата сами. Там ние имахме хубав живот и къща в Манхатън. Заплатата и работата също бяха добри. Нашето преместване беше изненада за всички. След децата обаче всичко се променя”, посочи тя.

„Сега се занимавам с приготвянето на черешова ракия. Все пак най-известният продукт в Кюстендил са черешите. Идеята започна преди 5 години. Аз и моят съпруг имаме 10 дка черешови градини. През една година имаше много ниска изкупна цена на плода и ние не можахме да продадем черешите. Така решихме с необраните плодове да направим ракия за домашна консумация”, разказа американката.

„Моите деца могат да се идентифицират като американци заради ерата на интернет. В същото време обаче те са българи. Баща им е българин, ходят в български училища и сега живеят в Пловдив. Играят за волейболния клуб „Марица”, разкри Кейси.

Според американката, избрала да живее в България, колкото повече българи изберат да останат в родината си, толкова по-хубава и богата ще става тя. „На тези, които искат да отидат в Ню Йорк, ще кажа – идеята да отидеш там е много привлекателна. Проблемът е, че те няма да живеят живота, който си представят. Там ще отидат или като общи работници, или като току-що завършили. Накрая ще работят нещо, което не харесват”, заключи Кейси.

Източник: Petel

loading…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!