BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Адв. Марин Марковски: Глобата от 5000 лв. за разходки в парка пада след 5 г.

„Глобите от 5 000 лв. за разходка в парка, ако пазят здравето и живота на хората, не са големи. 

В Конституцията има правна норма, която гласи, че държавата защитава живота, здравето, имота, частта и достойнството. Това е доказателство, че държавата си изпълнява задълженията. Тези санкции обаче имат 5-годишна давност“. Това заяви адв. Марин Марковски по повод събраните 4 млн. лева от глоби за разходки по парковете, научи ТРГ.

Глобата се дължи на държавния фиск, затова на нарушителя се отваря партида. Докато не я плати например, не му се издават документи за данъчни оценки, обясни правозащитникът.

Той предположи, че доста хора ще ги обжалват в съда и призова Народното събрание да измисли механизъм, по който да се плащат глобите. „Може например, ако не си платил санкцията си, да не ти позволят да се регистрираш. Добре е да се увеличи давността, да има забрана за ползване на социални помощи и т.н.”, предложи адвокатът.

Ако 4 милиона влязат в хазната, с тях може да се купят апарати за обдишване. В Испания и Италия ги свалят от възрастните пациенти и ги слагат на младите. Не бива да се допуска дезинфектантите, маските, ръкавиците да се продават на завишени цени. Прокуратурата не може да се пребори със спекулата. Най-много да състави акт за дребна сума, обясни адвокат Марковски.

лупа

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!