BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Адвокат съветва какво да правим, ако ни връчат акт за разходка в парка

„При едно грамотно обжалване всички актове, които полицията издава по време на извънредното положение, ще паднат в съда.“

Това прогнозира наказателният адвокат Николай Хаджигенов, научи ТРГ.

По думите му идеята на тази мярка на правителството не е борба с разпространението на епидемията, а единствено упражняване на репресия и тормоз върху хората. Една от основните причини санкцията да не издържи в съда е нейният огромен размер, който не съответства на извършеното нарушение, коментира юристът.

Имаме престъпления в НК, които се наказват с глоба и не са по 5 000 лева, допълни той.

Към 1 април глобените с акт от 5000 лв. за разходки на открито са около 800 души. Това прави около 4 млн. лева наложени санкции.

В седемдневен срок след връчването на наказателните постановления те могат да се обжалват пред съответния районен съд, обясни адвокатът. Той е скептичен, че изобщо ще бъдат издадени наказателни постановления на фона на засилващото се недоволство сред българите.

Но ако бъдат издадени те трябва да бъдат обжалвани, смята Николай Хаджигенов.

Средно между три и шест месеца отнема издаването на наказателно постановление, уточни още адвокатът. И посъветва всеки, който е получил такова, да потърси юридическа помощ.

dunavmost

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!